Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο δεκάλογος του καλού φίλου!!..

ΦΙΛΙΑ : Ένοια βαθειά ( και βαρειά εννίοτε)....Απαραίτητη η παρουσία της στην ζωή μας..Οξυγόνο στις δύσκολες στιγμές μας. Αλλά και δίκοπο μαχαίρι όταν πρέπει να δοκιμαστεί΄....
Ο παρακάτω δεκάλογος είναι μια προσωπική άποψη για το ποιός και πως είναι ο σωστός φίλος...Με μια βέβαια χιουμοριστική (?) ,σουρεαλιστική (?) ...απόχρωση που δεν μειώνει στο ελάχιστο την σημασία της για μένα.....Και εννοείται πως ότι θεωρώ απαραίτητο σ αυτές τις συμπεριφορές, θεωρώ εξίσου αυτονόητο και στην δική μου απέναντι στους φίλους μου....Παίρνω βαθειά ανάσα και αρχίζω
λοιπόΝ!!!
  1. Μην αναβάλεις για αύριο αυτό που θέλεις να μου πείς η να μου κάνεις σήμερα!!Το αύριο δεν το γνωρίζει κανείς εαν θα υπάρχει, οπότε...άδραξε την μέρα!! ( Εκτός βέβαια αν είναι να μου ζητήσεις δανεικά...οπότε ε...άστο για την ..επόμενη!!!)
  2. Μην υποτιμήσεις ποτέ την νοημοσύνη μου...( Κοινώς....δεν είμαι χαζή απλά το παίζω καμιά φορά για το καλό όλων!!:p:p)
  3. Μην αποκαλύψεις ποτέ ότι σου έχω εκμηστήρευτεί....Πέρα από την τιμή που σου έκανα να το κάνω με εσένα, πιστεύω είναι κάτι που δεν θα ήθελες κι εσύ ποτέ να σου κάνουν..(Ειδικά αν σου έχω εκμηστηρευτεί την..ηλικία μου την οποία την ξέρω μόνο εγώ και η..ψυχούλα μου!!!)
  4. Μην με θεωρήσεις ποτέ δεδομένη...Η φιλία είναι κι αυτή μια σχέση, κι όπως όλες οι σχέσεις ''χτίζεται''και εξελίσεται συνεχώς...( Δεν θα σου άρεσε ούτε εσένα να σε θυμούνται μόνο για να κλάψουν στους ώμους σου, και να παθαίνουν ...αμνησία όταν έχεις εσύ έναν ώμο ανάγκη να κλάψεις....)
  5. Μην με κολακεύεις με ανόητους επαίνους με την σκέψη ότι δεν θέλεις να με στενοχωρήσεις...Προτιμώ μια ωμή αλήθεια, από ένα έντεχνα περιτυλιγμένο ψέμα...( Και δεν λέω μεγάλα και σοφά λόγια....ΤΟ ΕΝΝΟΩ..Κι αν ανήκεις στους πολύ στενούς μου φίλους το γνωρίζεις καλά......)
  6. Μην μου κάνεις χατίρια όταν εσύ δεν νοιώθεις καλά...Μοιράσου μαζί μου και την χαρά αλλά και την λύπη σου...Θα είμαι εκεί για σένα οχι γιατί πρέπει αλλά γιατί το θέλω.( Εφόσον σε επέλεξα για φίλο μου ξέρεις τώρα....Κατόπιν απομάκρυνσεως του ταμείου ουδέν...λάθος αναγνωρίζεται!!!!)
  7. Αν έκανα κάτι που σε πείραξε η σε πλήγωσε πές το μου..ΜΗΝ το κρατάς μέσα σου, γιατί ότι θάβεις σαπίζει... Και αυτό αλλά κι ένα σημαντικό κομμάτι από την εμπιστοσύνη σου προς το άτομό μου...( Κι εγώ θα το κάνω ..μην νομίζεις ότι αν εσύ με πληγώσεις θα σου την χαρίσωωω!!!).
  8. Μην επικρίνεις τις επιλογές μου,ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με τις δικές σου..Μπορείς φυσικά να μου πεις την γνώμη σου και θα την ακούσω ( αν και κατα πάσα πιθανότητα δεν θα την ακολουθήσω!..)
  9. Οπως εγώ σέβομαι την ελευθερία σου, μπορείς (αν έχεις την καλοσύνη ) να σεβαστείς κι εσύ την δική μου...Τι εννοώ μ' αυτό? Δεν θέλω να σου επιβάλω την άποψη μου για τίποτα,ούτε να επέμβω στις αποφάσεις που παίρνεις για την ζωή σου...Μόνο την γνώμη μου θα σου πω αν μου την ζητήσεις, κι αυτή με πολύ αγάπη και κατανόηση...Από κει και πέρα η ζωή ειναι δική σου, όπως και οι συνέπειες των αποφάσεων σου, καλές η κακές.( οχι τίποτα αλλά αν σε ..στήσει ο τύπος που σε καμάκωνε χτες το βράδυ και σου είπα να μην βγείς μαζί του γιατι δεν μου ''κολλάει΄΄η φάτσα του, μην την....ακούσω εγώ!!!)
  10. Τελευταίο και το πιο σημαντικό για μένα απ΄όλα.ΑΓΑΠΑ ΜΕ....ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.. Το ξέρω είμαι δύσκολος άνθρωπος..( εγώ με λέω ..πολυδιάστατη...έτσι για να το θέτω πιο..κομψά τρομάρα μου!!!)Ειμαι κυκλοθυμική , πεισματάρα, εννίοτε παραπονιάρα, υπερευαίσθητη, καμήλα..(δεν ξεχνάω ποτέ...με εξαίρεση την...επιλεκτική αμνησία που παθαίνω κάποιες φορές για το καλό σου...) αλλά Σ ΑΓΑΠΑΩ ΓΑΜΩΤΟΟΟΟ!!!!ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ!!!!Και στο κάτω κάτω κι εσύ με επέλεξες....συνεπώς ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΕΕΕΣΣΣΣ!!!!
Αυτά τα ...ολίγα....Κι αν υπάρχουν .....αρνητικά σχόλια η....μπούφλες προς ....ανταπόδωση παρακαλώ ενημερώστε με εγκαίρως για να .....απουσίαζω!!! Ευχαριστώ!!..